ראיון Journal.hr

http://www. כתב עת. hr/moda/modne-vijesti/vjera-v-modni-brend-pop-up-zagreb/

 

UPOZNAJTE HRVATSKU DIZAJNERICU KOJA NA JEDAN DAN DOLAZI IZ LONDONA U ZAGREB PREDSTAVITI NAM SVOJE ČAROBNE KREACIJE

Prije nekoliko godina, za vrijeme Fashion Weeka Zagreb, imali smo priliku iz prvog reda uživati ​​u sjajnoj kolekciji and modnoj reviji dizajnerice Vjere Viličnik. Ona danas nosi jedno drugo prezime – Furman, no njen modni brend i dalje je vrlo prepoznatljiv pod imenom Vjera V. Na domaćem terenu o njemu možda i nećete čuti toliko puno, no u inozemstvu, točnije Velikoj Britaniji svakako hoćete, jer Vjera Furman živi i radi u Londonu and upravo ovaj super kreativan grad naziva sojim drugim domom.

 

"U לונדון סמוך על הפקולטה, פוצלה רדיטי, סטבוריל אוביטלג וחופשי. Kada sam u Londonu, kažem da idem doma u Zagreb, a kada putujem iz Zagreba, idem doma u London“, priča nam Vjera. Relacija London-Zagreb-London očekuje ju i u narednim danima, jer Vjera u našu metropolu stiže kako bi za soju hrvatsku publicu, I onu coja ce to tek postati, organizirala jednodjevni פופ-אפ. On će biti ostvaren u zagrebačkom hotelu Amadria, a na rasporedu je 1. lipnja אוד 17 עד 21 שבת.

"Radim pop-up dućan na jedan dan, u kojem će biti moguće kupiti moje najpopularnije comede u svim veličinama i različitim bojama. Također, bit će moguće isprobati izvezene comede i naručiti ih po mjeri. "

זאת פוסחת ovom zanimljivom modnom pop-upu već su nas nagovorile Vjerine ljetne haljine od pamuka koji je proizveden bez kemikalija, odijela od ljetne vune iz Italije, laneni kaputi, izvezeni sako>

 

"Klijentice će moći kupiti i izvezene satenske gumice za kosu, pletene šešire sa perlama, naušnice sa svilenim pompom cvijetovima, kao i rajfove za kosu koji su ručno swatalirovskima i kristoje perlama. Izložit ću okvire za ručni rad i pokazati kako nastaju takve kreacije. Sve to uz koktele i šampanjac. "


@vjera_v

אני זאטו, אקו ג'וש ניסטה, קראג'ניה יש חופשה דה סי אפוזנאטה s radom modnog brenda Vjera V, koji je poseban na uistinu mnogo razina. U vrijeme brze mode koja nas skoro pa valgda na svakom koraku, Vjerin brend kao da je odlučio povući cočnicu, othrvati se bezumnoj proizvodnji and conzumaciji trendova i vratiti samim osnovama. Najbolji primjer je ručni vez koji je većinu Vjera V komada učinio toliko posebnima i prepoznatljivima, a i modna ih publika mnogo više cijeni, znajući da su u svakog od njih uloženi sati i sati, meti svakh utni unikat.

Zašto baš ručni vez i otkud ljubav prema njemu, morali smo zapitati Vjeru Furman: „Odrasla sam uz baku koja je stvarala divno cvijeće izvezeno na kreativ tkanini tosti up ona . A rano na fakultetu, profesorica modne povijesti prepoznala me kao dizajnera koji radi sa rukama i taktilno stvara, te me preporučila Ecole Lesage institutu – kultnom mjestu za ručni rad u svijetu. "

Za Ecole Lesage, קאז'ה סיה דה ג'וז'דנה škola ručnog veza za הוט קוטור, odnosno visoku modu, a u nju uistinu ne može ući baš svatko. Učiti ondje znači upijati, ali i dijeliti tehnike, iskustva i vještine stare više od 100 godina, a više o školi otkrila nam je sama Vjera: „Ecole Lesage jedan je institutod koji jestitun u Europi gdje se radi ručni rad za brendove kao što su Chanel ili Dior. Škola inače postoji od početka 20. stoljeća i njeni arhivi su nešto iz svijeta snova. Tamo sam provela skoro godinu dana trenirajući u njihovim tehnikama. "

istaknuti komade koje najviše voli izrađivati ​​nije bilo lako, no hrvatska dizajnerica s londonskom adresom otkrila nam je kako najviše voli sve Zto radi puta puta - jer je je je je je jea vea rodo upio ue, je je je novi ue be ue, je jea novi upio upi, je novi upio upio upi, je novi, je novi, je novi, je n novi, Alazi Najbolji Način da Dizajn Bude funkcionalan i nosiv, a i dalje divan. U njenom poslu, baš je svaki dan drugačiji i zanimljiv na soj način, što ni ne čudi, jer često radi i 'made to order' ili 'creacije בהזמנה אישית'. "Klijentice mogu isabrati svoj najdraži komad, veličinu, dužinu, boju podstave, boju perla. To je onda komad baziran na postojećem dizajnu iz kolekcija, ali također nudim בהתאמה אישית gdje klijenticama stvaram komad samo za njih“, otkriva nam Vjera.

U posljednje vrijeme puno radi sa duchess saten tkaninom iz Japana, coja je proizvedena po najvišim standardima zaštite prirode i kada izveze tu tkaninu sa svojim prepoznatljivim cvijetovima i biserimak jevolt, uvoli.

A tko su žene koje vidi u svojim kreacijama? „Žene za koje kreiram su ŽENE i kao takve – mi smo neopisive, mi smo sve. Moje creacije su romanticne, elegantne, nježne and odgovaraju takvim trenucima u njihovim životima. Nemam muze, kako odrastam kao dizajner, tako se i ONA mijenja. Uzori su mi modni brendovi koji su uspjeli ostati neovisni i stvorili prepoznatljiv potpis – kao što je Erdem, i Esme Vie. "

Ručni vez na unikatnim comadima kao svojevrsni antipod brzoj modi, potaknuo nas je da Vjeru pitamo i što misli o brzoj i brzo potrošnoj modi, uzimajući u obzir da je textilna industriza danas jedan jedan od na.

"To je tema o kojoj se ima puno za reći. Brza moda će uvijek postojati, kupci žele novu haljinu za ljeto, vjenčanja, zato što im je teško na poslu and impulzivna kupnja i posjedovanje nečeg novoga nas veseli. To se neće promijeniti, ali ono što se može i mora promijeniti je način izrade takvih comeda, i pristup kupaca da kupe i bace. Zašto baciti? Modna industrija treba poslati cirkularna. "

@vjera_v

Ako vas je zaintrigiralo sve što nam je Vjera ispričala, predlažemo da posjetite njen zagrebački פופ-אפ 1. lipnja, a pratiti ju možete i na društvenim mrežam (Facebooku i Instagramu), gdje dizajnerica objavljuje svakodnevne studijaut, video ručnog rada i neke nove i neobične Vjera V komade.

 

תמונה: Vjera V

 

חזרה לבלוג